U Zagrebu je 23. i 24. studenog 2021. godine održan Godišnji skup IEF-a: “Istraživači na neutabanim stazama. Međunarodni znanstveni skup posvećen dr. sc. Nives Rittig-Beljak”.

Na skupu je dr. sc. Olga Orlić održala usmeno izlaganje temeljno na rezultatima istraživanja provedenih u okviru projekta HRZZ-a “Solidarna ekonomija u Hrvatskoj: antropološka perspektiva”.

  • Olga Orlić: “Prakticiranje solidarnosti u ekonomskoj svakodnevici”

https://www.ief.hr/wp-content/uploads/2021/11/IEF-skup_2021_knjizica-sazetaka.pdf

Od 27. do 30. rujna 2021. godine na Lastovu se održao 9. međunarodni simpozij Anatomija otoka.

Na simpoziju su održana dva usmena izlaganja temeljena na rezultatima istraživanja provedenih u okviru projekta HRZZ-a “Solidarna ekonomija u Hrvatskoj: antropološka perspektiva”: dr. sc. Olga Orlić i doc. dr. sc. Nataša Bokan (Agronomski fakultet u Zagrebu).

http://solidaran.inantro.hr/wp-content/uploads/2021/09/Program-9.-Anatomija-otoka-pdf-1.pdf

  • Olga Orlić, Nataša Bokan: “Put prema održivosti: solidarne ekonomske prakse na hrvatskim otocima”
  • Olga Orlić: “Solidarne ekonomske prakse u prošlosti: Pastirsko društvo u Baški”

Predstavljanje projekta SOLIDARan

27. veljače 2020. godine održano je predstavljanje projekta Solidarna ekonomija u Hrvatskoj: antropološka perspektiva (SOLIDARan) u prostorijama knjižnice Bogdan Ogrizović u Zagrebu.

Olga Orlić u radio emisiji “Poveznice”

Znanstvena suradnica Instituta za antropologiju, dr.sc. Olga Orlić, gostovala je u novopokrenutoj emisiji Odjela znanosti i obrazovanja Prvog programa Hrvatskoga radija  “Poveznice”,  urednice Irene Plejić Premec. U emisiji je govorila o solidarnoj ekonomiji, temi kojom se bavi već nekoliko godina, a koja je ove godine dobila sredstva od Hrvatske zaklade za znanost za daljnja istraživanja u okviru projekta “Solidarna ekonomija u Hrvatskoj: antropološka perspektiva” (SOLIDARan).
Prvi dio emisije o solidarnoj ekonomiji emitiran je 20. 10. 2020. godine u 13:20 sati, a emisija će biti dostupna još mjesec dana na sljedećoj poveznici:
https://radio.hrt.hr/aod/solidarna-ekonomija/357953/
Drugi dio emisije bit će emitiran 27.10. 2020. godine (utorak) s početkom u 13:10.
Ukoliko Vas zanima solidarna ekonomija i poljoprivreda potpomognuta zajednicom, pozivamo Vas da u navedeno vrijeme prebacite na 1. program Radija HRT-a.

image.png
image.jpeg
image.jpeg